Японските здравни власти предупреждават, че рядка, но опасна бактериална инфекция се

...
Японските здравни власти предупреждават, че рядка, но опасна бактериална инфекция се
Коментари Харесай

Опасна инфекция плъзна в Япония, смъртността е около 30%

Японските здравни управляващи предизвестяват, че рядка, само че рискова бактериална инфекция се популяризира с огромна скорост в страната, като случаите в Токио са към три пъти повече спрямо предходната година, написа.

Става въпрос за бактерия от вид А, която провокира стрептококов отровен потрес (STSS). Причина за паниката е високата смъртност от болестта, която е към 30%, заяви " The Japan Times ".

Japan warns on surge in potentially deadly strep throat cases
— Reuters World (@ReutersWorld)
До 10 март в Япония са регистрирани 474 случая на по-сериозната форма на заболяването. Синдромът на стрептококовия отровен потрес се случва, когато инфекцията се популяризира в тялото и има заплаха да аргументи органна непълнота.

" Това не е респираторно заболяване като пневмония или COVID-19, тъй че е малко евентуално да докара до пандемична обстановка, споделя Хитоши Хонда, професор по инфекциозни заболявания в Здравния университет Фуджита.

" Това е капкова зараза ", добявя Хонда. 

И добавя, че хигиената на ръцете е извънредно значима за попречване на инвазивни стрептококови инфекции.

Съобщава се, че повишаването на случаите е предиздвикало севернокорейския футболен тим ненадейно да анулира мач от квалификациите за Световната купа в Япония предходната седмица.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР